728x90 AdSpace

Lleure Educatiu i Sociocultural de CCOO
 • Novetats

  Aspectes tècnics i organitzatius

  Aspectes tècnics i organitzatius: mesures d’acció preventiva  En la prevenció de riscos laborals (PRL) hi ha quatre disciplines preventives diferenciades:

  1. Seguretat: és aquella disciplina preventiva que estudia els riscos i condicions materials relacionades amb el treball, que podrien arribar a afectar, directa o indirectament, a la integritat física dels treballadors (accidents de treball). S’ocupa de les condicions de seguretat en els llocs de treball.
  2. Higiene Industrial o Higiene Laboral: es considera aquella disciplina preventiva que té com a objectiu fonamental identificar, avaluar i controlar les concentracions dels diferents contaminants, ja siguin de caràcter físic (soroll), químic o biològic presents als llocs de treball i que puguin arribar a produir alteracions a la salut dels treballadors.
  3. Ergonomia i Psicosociologia Laboral: la primera és la disciplina que tracta  l’adequació entre les diferents capacitats de les persones i les exigències de les capacitats demandades per les feines realitzades. La segona s’encarrega dels ’aspectes relacionats amb l’organització del treball susceptibles de provocar danys a la salut.
  4. Medicina del Treball: és aquella disciplina dirigida a estudiar les conseqüències derivades de les condicions materials i ambientals sobre les persones treballadores. També se n’ocupa del tractament, curació i posterior rehabilitació de les malalties professionals.
  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Publica un comentari a l'entrada

  Item Reviewed: Aspectes tècnics i organitzatius Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt